2. Organize Sanayi Bölgesinin kurulması, Bakanlar Kurulu’nca 15.07.1976 yılında uygun görülmüş, 23 Temmuz 1976 tarihli ve 15655 sayılı “Resmi Gazete “de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu işi yürütmek üzere Konya İli Özel İdare Müdürlüğü, Konya Sanayi Odası Başkanlığı ve S.S. Konya Organize Sanayi Bölgeleri Kooperatifi, Müteşebbis Teşekkül olarak görevlendirilmiştir. 1981 yılında ise S.S. Konya Organize Sanayi Bölgeleri Kooperatifinin fesh edilmesi ile Müteşebbis Teşekkülü: İl Özel İdare Müdürlüğü, Konya Sanayi Odası Başkanlığı ve Konya Belediye Başkanlığı oluşturmuştur.
Konya’da 3.Organize Sanayi Bölgesinin, Konya 2. Organize Sanayi Bölgesi tevsi alanı olarak kurulması Bakanlar Kurulunun 17 Mayıs 1996 tarih ve 22639 mükerrer sayılı kararı ile “Resmi Gazete “de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir Konya Sanayi Odası, Büyükşehir Belediyesi ve İl Tüzel Kişiliği tarafından eşit hisseli olarak kurulmuştur. Bölgelerimiz 20 Aralık 2005 tarihinde Sanayi ve Ticaret Bakanlığının aldığı karar doğrultusunda Konya II. Organize Sanayi Bölgesi olarak birleşmiş ve 6 Mayıs 2006 tarihli Genel Kurulumuz ile de bölgemiz “Konya Organize Sanayi Bölgesi” adını almıştır.
2011 yılında tahsise açtığımız 4. Kısım Genişleme Alanı 400 hektardan oluşmaktadır. 4. Kısım Genişleme Alanında 108 sanayi parseli bulunmaktadır. 2018 yılında tahsise açtığımız 5. Kısım Genişleme Alanı 700 hektar ve 168 sanayi parselini içerisinde barındırmaktadır. 5. Kısım Genişleme Alanımızda altyapı çalışmalarında sona yaklaştık. 51 firmamız inşaat çalışmalarını tamamlayıp üretime başlamıştır.
Yer seçim çalışmalarının devam ettiği 6. Kısım Genişleme Alanımız için 810 hektarlık kısmına Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onay verilmiştir. Yer seçim çalışmaları devam etmektedir. Ayrıca bölgemizde tahsise açık bir parsel bulunmamaktadır.
Bölgelerimiz Konya Organize Sanayi Bölgesi Konya Ankara – Konya Aksaray Devlet Yolları arasında Konya şehir merkezine yaklaşık 20 km mesafede 2300 hektarlık bir alan üzerinde kurulmuştur. Konya Organize Sanayi Bölgesi 785 sanayi parselinden oluşmaktadır.
40 farklı sektörde (26 ana sektör + diğer) üretim yapılan Konya Organize Sanayi Bölgemizde, özellikle otomotiv yedek parça, döküm, makine ile tarım makine ve ekipmanları ağırlıklı olmak üzere, İnşaat, Plastik, Gıda, Ambalaj, Metal, Dorse ve Damper, Mobilya ve Ahşap ürünleri, Değirmen Makinaları, Hidrolik alanlarında da üretim yapılmaktadır. Bölgemizde yaklaşık 52 Bin çalışan istihdam edilmektedir.
Türkiye’nin en modern OSB’lerinden olan Konya Organize Sanayi Bölgesi, Konya’nın üretim, istihdam ve ihracat merkezidir. Bölgemizde atılan her adım, alınan her karar sanayicimizin daha rahat üretim yapabilmesi ve daha uygun şartlarla çalışabilmesi içindir.
Konya Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’nün tüm faaliyetleri aşağıda belirtilen temel değerler ve bu değerler çerçevesinde belirlenen etik kurallar doğrultusunda yürütülür. Tüm çalışanlardan; katılımcılar, tedarikçiler ve diğer taraflarla ile olan ilişkilerinde bu temel değerleri ve etik kuralları esas alarak hareket etmeleri beklenir.
Temel DeğerlerimizKOS Bölgesi Müdürlüğü tüm hizmet ve faaliyetlerini dürüstlük ilkesine bağlı olarak yürütür. Çalışanlar, katılımcı üyeler, tedarikçiler ve diğer taraflarla olan ilişkilerinde doğruluk ve dürüstlükle hareket eder.
KOS Bölgesi Müdürlüğü tüm hizmet ve faaliyetlerinde anlaşılır ve doğru bilgiyi zamanında ve eksiksiz olarak temin eder.
Din, dil, ırk, cinsiyet, sağlık durumu, medeni durum, siyasi görüş gibi nedenlerle çalışanlar, katılımcı üyeler, tedarikçiler ve diğer taraflar arasında herhangi bir ayrım yapılmaz. Tüm kurum çalışanları herkese adil ve eşit davranır, önyargılı davranışlardan kaçınır.
KOS Bölgesi Müdürlüğü tarafından iletişim kurulan tüm taraflarla ilişkiler karşılıklı saygı içerisinde itibar ve güveni sağlayacak şekilde yürütülür.
Çalışanların, katılımcıların, tedarikçilerin ve diğer tarafların özel bilgilerinin korunmasına özen gösterilir, bu bilgilerin üçüncü şahıslar ile paylaşılmasına izin verilmez. Bu türden özel bilgiler kurum içinde yetkisi olan kişiler tarafından etik kurallar çerçevesinde ve sadece kurum menfaatleri doğrultusunda kullanılabilir.
KOS Bölgesi Müdürlüğü katılımcılara verdiği hizmetlerin kalitesini artırmayı ve sürdürülebilirliğini sağlamayı temel ilke haline getirmiştir. Bölge Müdürlüğünün hizmet kalitesine verdiği önem TSE tarafından belgelendirilmiş olup sürekliliğinin sağlanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir.
KOS Bölgesi Müdürlüğü tüm hizmet ve faaliyetlerini yasalara ve düzenlemelere uygun olarak yürütür. Yasa ve düzenlemeleri yakından takip eder, uyum için gerekli tedbirleri alır.
KOS Bölgesi Müdürlüğü’nün her türlü hizmet faaliyetlerinde kurum misyonuna ve değerlerine hizmet edecek şekilde davranılır.
Tüm yöneticiler ve çalışanlar temel değerleri ve etik kuralları gözeterek, kurumun itibarını en yüksek düzeyde tutmak için üzerlerine düşeni yerine getirmek ve bu kuralların kapsamadığı durum ve şartlarda özen ve bağlılık esasına göre hareket etmek durumundadır. Etik davranış kurallarına ve etik ihlallerini bildirimlere dair detaylar KOS Bölgesi Müdürlüğü – Etik Davranış Kuralları ve Etik Kurul Prosedüründe yer almaktadır.
KOS Bölgesi Müdürlüğü tüm hizmet ve faaliyetlerini dürüstlük ilkesine bağlı olarak yürütür. Çalışanlar, katılımcı üyeler, tedarikçiler ve diğer taraflarla olan ilişkilerinde doğruluk ve dürüstlükle hareket eder.